Sunday, 24 June 2007

Side Mirror Fiore C11 & C12, Mirage C52 & C62

Mesti korang gelak aje bila tetiba je muncul blog psal Proton Saga Lancer Fiore Enthusiast nih. Idea ni timbul bila kalau dulu-dulu aku gi kedai potong, amat la jarang balik dgn tangan kosong. Tapi skrg usah kata nak cari barang Fiore, tanya harga pun korang akan pikir 8 kali... nak beli ke tak nak, nak beli ke tak nak, nak beli ke tak nak.... kerana harga gila tak munasabah selain kebanyakan bukannya beli utk pakai pun tapi hanya dibeli utk kawan² or disimpan sebagai koleksi peribadi la kononnnn :)

So permintaan mmg sgt tinggi (dah lama pun tinggi & mahal pun... hehehe) sape yg baru nak mula mencari brg pada waktu skrg berbanding sekitar awal tahun 2000 mmg menangis laaaa memandangkan segala parts Fiore skrg ni mmg amat rare & ade nilainya sendiri bagi individu yg pandai menghargai.

Cerita pasal nak pakai side mirror ni pun boleh jadi sakit hati gak terutamanya kalo ade pasang angan² nk pakai Side Mirror Fiore C11 & C12 original. Hentikan je la nak mencari melainkan dh pasang kaki runner baik punya or dpt rezeki terpijak kt kedai potong............ or alang² gi masuk ke Thailand dgn saga stended, kuar dgn full bodypart. Amcm ada berani?


Tapi itu bukan masalah besar, sbb ade option lain utk sagawara contohnya Side Mirror Mirage C52 or C62 yg ade iras² macam Fiore punya design which usually mmg 3 wire. Ada yg dh lama berjaya pakai 5 wayar tp amatlah rare dimana tuan kepada side mirror buleh mengembangkan hidungnya dgn bangga jika memilikinya. Ini gambar Side Mirror Mirage C52 which modified for sagawara yg mostly akan dihantar ke Bengkel Sejagat Enterprise Setapak utk modified. Lawa btul hasil kerja tangan Abg Jais ni beb. Ohh ya, credit goes to member aku nih sbb aku rembat gambo dia utk letak dlm ni... kasi call runner yg baik hati ni kalo nak carik side mirror yg diingini Rul @ WLG - 012 - ******* (removed as requested bro.. owner keta dah complete, so dio koba dah kurang makan angin kek kodai potong hahaha)

6 comments:

aCai_MMC said...

skirt vr4 ader stock x???

Anonymous said...

blh tau x kat area maner setapak tu...
aQ nak cari Side Mirror Mirage C52... nk bodifued saga aQ...
pape send xkat aQ punyer email...
syafiq_aries86@yahoo.com

diana wey ling said...

Nak tanya side mirror i10 bleh diganti ngan side mirror keta jenis lain? Yg lg murah kurang dari rm250?

awie obay said...

Agak gak ade lagi tak bumper blakang c12 ori kat kedai potong zaman sekarang ni ek ? ...

Raj Hhh said...

Blh dpt saga mmc ori punya bumper,fender,bonet n gril tak?

Raj Hhh said...

Blh dpt saga mmc ori punya bumper,fender,bonet n gril tak?